Νατάσα Γκαρά: Να παραταθούν οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στον Έβρο, λόγω καιρού

Την παράταση της προθεσμίας καταβολής χρημάτων για ληξιπρόθεσμες οφειλές και την αναστολή επιβολής κυρώσεων, για τους κατοίκους του Έβρου αιτείται με επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το Νομό, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά προβάλει ως επιχείρημα τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που “έχουν απορρυθμίσει την κοινωνική ζωή των πολιτών” όπως λέει χαρακτηριστικά και επικαλείται το γεγονός ότι ο Έβρος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και το γεγονός ότι παρόμοιες πρακτικές εφαρμόστηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Οι οφειλές και τα ληξιπρόθεσμα για τα οποία υπέβαλε το αίτημα η κα Γκαρά, αφορούν το μήνα Ιανουάριο.

Ολόκληρη η επιστολή της προς την κα Παπανάτσιου, για την οποία αναμένεται απάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας:

Θέμα: Αίτημα για παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε περιοχές πληγείσες από έντονα καιρικά φαινόμενα
(έντονη και διαρκή χιονόπτωση και παγετός) στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

 Σύμφωνα με : […]

αιτούμαστε να παραταθούν οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών όπως και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και να ανασταλεί η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε περιοχές πληγείσες από έντονα καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Ολόκληρος ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για 15 ημέρες, δηλαδή έως την 25-01-2017. Οι χιονοπτώσεις είναι συνεχείς από την 31.12.2016 και συνεχίζονται με διακοπές έως και σήμερα. Τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα έχουν ως  αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή σε όλη την περιοχή, καθώς οι μετακινήσεις, οι μεταφορές προϊόντων και όλες οι οικονομικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται με σοβαρές δυσκολίες. Οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρή μείωση των εσόδων  τους και παράλληλα με την αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεών τους.

Το γεγονός ότι από μια τέτοια  απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και πως παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για περιοχές της ελληνικής επικράτειας,  παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ζήτημα και όπως μας ενημερώσετε σχετικά σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας,
Με εκτίμηση,
Γκαρά Αναστασία