(ηχητικό) Ο ‘Βίκτωρ’ έπιασε στον ύπνο την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Περίπου έξι ώρες στο ένα ρεύμα και τέσσερις στο άλλο διήρκησε ο αποκλεισμός της Εγνατίας οδού στο τμήμα Μάκρη-Μέστη μεταξύ των νομών Έβρου και Ροδόπης το απόγευμα της Πέμπτης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν εν μέσω χιονόπτωσης μία νταλίκα “δίπλωσε” στο ρεύμα προς Κομοτηνή, στη συνέχεια δίπλωσε άλλη μία και μέσα σε λίγη ώρα η κατάσταση “μπλόκαρε”.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που αν και ο φορέας που εκπροσωπεί δεν εμπλέκεται στη διαχείριση του συγκεκριμένου δρόμου, ο ίδιος προσπάθησε να συνδράμει ώστε η κατάσταση να συντονιστεί καλύτερα και να αποσυμφορηθεί το συντομότερο δυνατό.

Όπως θα ακούσετε και στο ηχητικό, τη ευθύνη για τη διαχείριση της εγνατίας οδού φέρει αποκλειστικά η Εγνατία Οδός Α.Ε.. Η Περιφέρεια φέρει την ευθύνη για το επαρχιακό εθνικό οδικό δίκτυο και από πλευράς Π.Ε. Έβρου έγινε προσπάθεια ώστε να παραμείνει ανοικτό (οι παράδρομοι της εγνατίας δηλαδή), καθώς για την αποσυμφόρηση της εγνατίας τα οχήματα προωθούνταν στον “παλιό δρόμο”.