Π.Ο.Α.Σ.Υ. : Ο κύριος Υπουργός επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας

Μόνο ως «κεραυνός εν αιθρία» δεν ακούστηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Νικολάου Τόσκα, αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια. Με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο, ο κ. Υπουργός, ομολόγησε δημοσίως αυτά που εμείς ως Ομοσπονδία διαβλέπαμε και προειδοποιούσαμε εδώ και μήνες! Ότι δηλαδή, στο υπουργείο Οικονομικών προωθούν νέο μισθολόγιο με περικοπές και ότι αναπόφευκτα τα ψέματά τους, μας οδηγούν στη σύγκρουση.

Χθες ο κ. Υπουργός με άλλα λόγια, επανέλαβε ότι: «Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν θα πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Λυπούμαστε που δικαιωνόμαστε για άλλη μια φορά, καθώς ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε τις εύλογες ανησυχίες μας, «αδειάζοντας» κατά βάση όσους καλλιεργούσαν την ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό.

Από την πλευρά μας καλούμε και πάλι τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας σε εγρήγορση.

Κανένας αιφνιδιασμός δεν θα κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα. Ας το γνωρίζουν αυτό στην Κυβέρνηση και ας λάβουν τα μέτρα τους.

Η απάντηση σε τυχόν νέα υποβάθμιση του εργασιακού και οικονομικού στάτους του Έλληνα Αστυνομικού, θα είναι και δυναμική και αποτελεσματική.

Εκεί που μας χρωστούσαν, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος