Αλεξανδρούπολη: Το βραβευμένο με Όσκαρ “Citizenfour” στο Δημοτικό Θέατρο από την Κ.Λ.Α.

Το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ “Citizenfour” σε σκηνοθεσία της Λόρα Πόιτρας, θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον Έντουαρντ Σνόουντεν o οποίος αποκάλυψε ένα παράνομο σύστημα παρακολούθησης υπό την αιγίδα της NSA. Τον Γενάρη του 2013, η Λόρα Ποΐτρας άρχισε να παραλαμβάνει ανώνυμα μέιλ από τον «πολίτη τέσσερα», που ισχυρίζονταν ότι έχει αποδείξεις για ένα παράνομο σύστημα παρακολούθησης υπό την αιγίδα της NSA σε συνεργασία με άλλες κατασκοπικές υπηρεσίες ανά τον πλανήτη.

Πέντε μήνες αργότερα, η Ποΐτρας και ο Greenwald ταξίδεψαν μαζί στο Χονγκ Κονγκ για την πρώτη από τις πολλές συναντήσεις με αυτό τον άντρα, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Μαζί τους ήταν και η κάμερα κι αυτό που επακολούθησε ήταν η καταγραφή της ιστορίας.

Οι προβολές της Κ.Λ.Α. γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης 21:30 και εισιτήριο 5 ευρώ γενική είσοδος, 4 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΑ και 3 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους, πολύτεκνους

ΔΕΙΤΕ το trailer εδώ