‘Βόρειοι’ και ‘Νότιοι’ οι αγρότες του Έβρου ενόψει μπλόκων – Δεν θα κατέβουν όλοι

Όπως είναι γνωστό στις 23 Γενάρη ξεκινούν φέτος οι αγροτικές κινητοποιήσεις με παράταξη των τρακτέρ στους δρόμους όλης της χώρας και συγκεκριμένα από τον “Έβρο έως την Κρήτη”, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων.

Μόνο που η ανακοίνωση αυτή ΔΕΝ αφορά όλους τους αγρότες του Έβρου. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν μονο τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “η Ενότητα”, της οποίας προεδρεύει ο κος Γιάννης Μαργαριτίδης.

Ο κος Μαργαριτίδης εξήγησε στο “R” ότι φέτος θα στηθεί ένα μπλόκο στο βόρειο Έβρο στο ύψος του Θουρίου (μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας) στο οποίο θα συμμετέχουν οι αγρότες που πέρυσι διατηρούσαν τα μπλόκα των Καστανεών και του Διδυμοτείχου.

Στο νότιο Έβρο, ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με πρόεδρο τον κο Κώστα Αλεξανδρή, δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποιοι αγρότες μη μέλη του να ενισχύσουν την “Ενότητα”.

Τέλος μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των κινητοποιήσεων στον Έβρο θα παίξει και ο καιρός καθώς μέχρι αυτή την ώρα το χιόνι -ειδικά στο βόρειο Έβρο- είναι πάρα πολύ και οι θερμοκρασίες πολύ χαμηλές.