(VIDEO) Δ. Πέτροβιτς: Δύσκολη νύχτα για τον Έβρο – Τα φαινόμενα είναι πολύ ισχυρά

Και τη συνδρομή του στρατού έχει πλέον στη διάθεσή της η Π.Ε. Έβρου για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει το νομό, ιδιαίτερα στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του αλλά και τη Σαμοθράκη.

Ως εκ τούτου, το πρωί της Τετάρτης θα αποσταλούν στο νησί με το πλοίο της γραμμής δύο βαρέα μηχανήματα του στρατού (έναν φορτωτή και ένα GCB) που θα συνδράμουν στο έργο του αποχιονισμού.

Κομμένος στα δύο ο Έβρος – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο βόρειο Έβρο 

Με Απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη (ΑΔΑ: Ψ7ΤΑ465ΧΘ7-ΒΓΩ) απαγορεύεται, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχείς και έντονες χιονοπτώσεις – χιονοθύελλα) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος

– η κίνηση όλων των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

– η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, αύριο Τετάρτη έρχονται στην Π.Ε. Έβρου 400 τόνοι αλατιού καθώς οι υπάρχουσες ποσότητες (2000 τόνοι) έχουν εξαντληθεί.