Στο έλεος του χιονιά και η Βουλγαρία – Σε κίτρινο συναγερμό όλη η χώρα

Ιστορικά χαμηλά αγγίζουν οι θερμοκρασίες και στη γειτονική Βουλγαρία με τις αρχές να έχουν θέσει όλη τη χώρα σε κατάσταση “κίτρινου συναγερμού”. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γείτονος, ο χιονιάς έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και μερικές ημέρες και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και το χιόνι.

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία ήδη έχει καταγραφεί ένας νεκρός από χιονοστιβάδα στο βουνό Ρίλα και πριν από μερικές ημέρες 400 οικισμοί έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες λόγω της κακοκαιρίας. Επιπλέον, αυτοκινητόδρομοι ή τμήματα αυτοκινητόδρομων της χώρας έχουν αποκλειστεί είτε λόγω χιονόπτωσης, είτε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το novinite.com, η υψηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται για τη χώρα αυτές τις ημέρες είναι -8 βαθμοί C και η χαμηλότερη -16

Εν τω μεταξύ, και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, όλη αυτή η κακοκαιρία φυσικά δεν θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί το βαρομετρικό χαμηλό. Ο όγκος του χιονιού που θα λιώσει προφανώς θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες νερού στα ποτάμια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον Έβρο και τις πλημμύρες του.