Γ.Γλήνιας: 6 χρόνια Πρόεδρος των επαγγελματιών Σαμοθράκης | Ο απολογισμός του

Η συλλογική προσπάθεια από πάντα αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη υψηλών και μακροπρόθεσμων στόχων που ως ζητούμενο έχουν την εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου μας και της τοπικής κοινωνίας όπου λαμβάνει χώρα.

Ξεκινώντας ένας καινούργιος χρόνος -κατ’ εμένα ελπιδοφόρος- όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού.

Νοιώθω την ανάγκη μετά από περίπου 6 (έξι) χρόνια σαν πρόεδρος των επαγγελματιών να κάνω μια μικρή αναδρομή (απολογισμό).

Σε μικρά και μεγάλα πράγματα που σαν σύλλογος πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύοντας ακούραστα, αθόρυβα και χωρίς καμία υστεροβουλία.

Με μόνο έναν στόχο: την βελτίωση των συνθηκών που αφορούν τον χώρο μας γενικότερα, κάνοντας μικρές και μεγαλύτερες, ενίοτε, παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάστηκε.

Άσχετα αν μερικοί συμπολίτες μας ήθελαν να έχουμε κάνει περισσότερα ή αν κάποιοι άλλοι πίστευαν ότι κάποια πράγματα γίνανε για ίδιο όφελος ή για να θιξουμε κάποιους, άλλοι πάλι ότι δεν κάναμε τίποτα .

Πρέπει όλα αυτά να τελειώσουν κάποτε και να πάμε παρακάτω, διότι μόνο περισσότεροι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα.

Αναφέρω μερικά από αυτά που καταφέραμε συλλογικά να πετύχουμε με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσοτερους.

Τα κυριότερα που κατ’ εμένα έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο για την μικρή ώθηση που πήρε το Νησί μας ώστε να βγει από την αδράνεια που είχε πέσει τα τελευταία χρόνια είναι:

1) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλα τα χρόνια με σημαία την Σαμοθράκη και μόνο σε εκθέσεις όπως: Φιλοξένια Θεσσαλονίκη, ΕΜΙΤΤ Τουρκία, ROMEXPO Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία (τα τελευταία δύο χρόνια). Μαζί με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο κάποιες φορές.

2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ALEXPO τα τελευταία χρόνια με δικό μας περίπτερο.

3) Προτείναμε και πετύχαμε μέσω Περιφέρειας την διανομή ειδικού εντύπου (ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ ) σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας.

4) Παρουσιαστήκαμε στα καλέσματα όλων των Αντιπεριφεριαρχών Τουρισμού όλα αυτά τα χρόνια για θέματα που αφορούν το Νησί έχοντας άψογη συνεργασία.

5) Συναντηθήκαμε με όλους τους θεσμικούς της Περιφέρειας μας και όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια με την ιδιότητα του “αριστείδην” μέλους που τιμήθηκα από το Επιμελητήριο ως πρόεδρος του συλλόγου και ως μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας εμπορίου και αναδείξαμε θέματα-προβλήματα που αφορούν το Νησί μας.

6) Ως μέλος του Επιμελητηρίου παραβρέθηκα στην επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης όπου είχα την ευκαιρία να θέσω το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

7) Είχαμε κατά καιρούς συναντήσεις με διάφορους Υπουργούς.

8) Καλέσαμε και διοργανωσαμε μαζί με το Επιμελητήριο Έβρου το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο Επιμελητηρίων Νησιωτικής Ελλάδας.

8) Αναδείξαμε και Διεκδικήσαμε μαζί με τα Επιμελητήρια το θέμα για το μειωμένο ΦΠΑ.

9) Διοργανώσαμε μαζί με τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης την πρώτη επίσημη διαδημοτική συνάντηση στο Νησί μας με θέμα την συνεργασία των δυο Δήμων.

10) Προτείναμε και πετύχαμε με την συνεργασία του Δήμου μας, της Περιφέρειας και της εταιρείας ΣΑΟΣ τις σχολικές εκδρομές στην Σαμοθράκη που την πρώτη χρονιά έφεραν πάνω από 2.500 άτομα στο νησί μας.

11) Καλέσαμε και φέραμε στο Νησί μας όλες τις αιρετές γυναίκες της Ελλάδας.

12) Φέραμε και διοργανώσαμε στο Νησί μας την ανάδειξη τις Μις Παγκόσμιος Τουρισμός.

13) Συμβάλλαμε στην διοργάνωση στο οικονομικό forum που αρκετές φορές έγινε στο Νησί μας φέρνοντας πολλούς σημαντικούς ανθρώπους για την παγκόσμια προβολή μας.

14) Φέραμε και Φιλοξενήσαμε κατά καιρούς διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, δημοσιογράφους, παραγωγές. Αναφέρω μερικά: α)κεντρικό κανάλι από το Βουκουρέστι που το βοηθήσαμε στην δημιουργία τηλεοπτικού σποτ που για πολύ καιρό έπαιζε αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Σαμοθράκης β)το κεντρικό ψυχαγωγικό κανάλι της Βουλγαρίας γ) τη  εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” δ) η χρηματοδότηση των γευμάτων και η φιλοξενία για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά ε) πολλές φορές φέραμε την ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ για θέματα του Νησιού, το 2016 χρηματοδοτήσαμε με την βοήθεια του Επιμελητηριου την δημιουργία σποτ και προβολή στην Δέλτα Τηλεόραση με θέμα “επισκεφθείτε την Σαμοθράκη” (έπαιζε όλο το καλοκαίρι).

15) Δημιουργήσαμε έντυπο και ενημερωτικό χάρτη σε τρεις γλώσσες που για πολλά χρόνια διανέμεται σε όλες τις εκθέσεις. Για το έντυπο μας μάλιστα είχαμε λάβει τα εύσημα της τότε υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

16) Δημιουργήσαμε το καταστατικό του συλλόγου και ηλεκτρονική σελίδα όπου ανεβαίνουν συνέχεια πληροφορίες για τον επαγγελματικό κόσμο.

17) Καλέσαμε και ενημερώσαμε μέσα στο 2016 δύο φορές τους Βουλευτές για θέματα θαλασσιας συγκοινωνίας .

Τέλος συνεχώς είμαστε παρόντες σε όλα τα μέσα για θέματα που αφορούν το Νησί μας και συμετασχουμε δια του προέδρου στα συμβούλια του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Εύχομαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και για αλη μια φορά θα τους καλέσουμε κοντά στο σύλλογο.

Γιατί πολλοί μαζί μπορούμε καλύτερα.

Το προεδρείο του συλλόγου επαγγελματιων