Πλήθος κόσμου στις Φέρες για το σούβλισμα του “μόσχου του σιτευτού”

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία των Φερών, όπου λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε το ψήσιμο του γνωστού πλέον “μόσχου του σιτευτού”.

Η σούβλα για το 300 κιλών μοσχάρι είχε στηθεί από την προηγούμενη ημέρα και το σφάγιο βρισκόταν πάνω σ’ αυτήν για περισσότερο από 24 ώρες. Το σούβλισμα του μόσχου επαναλήφθηκε φέτος για 5η συνεχή χρονιά και αποτελεί μία ιδέα που γεννήθηκε στις Φέρες και υλοποιείται με στόχο να προβάλλει την κτηνοτροφία της περιοχής που είναι ο κατ’ εξοχήν αναπτυξιακός της μοχλός.

Από την πλατεία των Φερών, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης χαρακτήρισε το σούβλισμα του μόσχου ως “Γιορτή της Κτηνοτροφίας” και επανέλαβε για άλλη μία φορά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία του Σφαγείου στις Φέρες, το οποίο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, ευχαρίστησε τον κόσμο που συμμετείχε στη γιορτή και τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των Φερών έχει βρει πολλούς υποστηρικτές ανά την Ελλάδα, οι οποίοι επικροτούν τον τρόπο με τον οποία η περιοχή διαφημίζει τη ζωική παραγωγή της.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίο συνεχάρη τους διοργανωτές και προέταξε την ανάγκη για στήριξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή, αλλά και τον Έβρο γενικά.

Το ψητό μοσχάρι και τα λουκάνικα προσφέρθηκαν φυσικά δωρεάν στον κόσμο μαζί με κρασί και την εκδήλωση πλαισιώσαν χορευτικές ομάδες των Φερών, ενώ ακολούθησε γλέντι για όλο τον κόσμο.