Η κακοκαιρία “πάγωσε” το βόρειο Έβρο – Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η χιονόπτωση του Σαββάτου στο οδικό δίκτυο του βορείου Έβρου. Ο όγκος του χιονιού ήταν πολύ μεγάλος, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων ακόμη και στην Εγνατία Οδό.

Από το ύψος της Μάνδρας και προς βορρά, η κίνηση γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και σε περίπτωση που το όχημα δεν διέθετε, ακινητοποιούνταν από άνδρες της Τροχαίας.

Στο ύψος της Θυρέας μία νταλίκα και ένα λεωφορείο εξετράπησαν της πορείας τους (σε διαφορετικές περιπτώσεις) ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή χειρότερες επιπτώσεις.

Οι πληροφορίες του “R” για ελλιπή αποχιονισμό του οδικού δικτύου (λίγες ρίψεις αλατιού, απουσία εκχιονιστικών μηχανηματων ακόμη και στην Εγνατία Οδό κ.α.)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις θα υποχωρήσουν από 1/1/2017 ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες, οπότε είναι σχεδόν αυτονόητο ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και όταν είναι απαραίτητο να συμβαίνουν μόνο με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας (αλυσίδες, λάστιχα χιονιού, κίνηση 4×4 κλπ).

Να σημειώσουμε τέλος ότι τα προβλήματα αφορούν το τμήμα του Νομού μετά τα όρια του καλλικρατικού δήμου Αλεξανδρούπολης. Εντός αυτού δεν υπήρξαν σοβαρά ζητήματα αφού η χιονόπτωση σταμάτησε από το μεσημέρι του Σαββάτου.