(video) Αυτά προέταξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Μία σειρά από ζητήματα που είναι ανοιχτά στον Έβρο έθεσε υπόψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Η συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ με αυτοδιοικητικούς ήταν μέρος της περιοδείας του στην Θράκη και έγινε στην Κομοτηνή, στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Εκεί, ο κος Πέτροβιτς ανέφερε ως Νο1 πρόβλημα του Έβρου τις πλημμύρες, με το στόχο να είναι διπλός: αφενός να διευθετηθούν τα νερά του Έβρου σε τριεθνές επίπεδο (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία) και αφετέρου να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχέδιο του Νομού.

Επιπλέον τόνισε τον κίνδυνο των ζωονόσων με τον οποίο ο νομός έχει έρθει αντιμέτωπος πολλές φορές (και έχει πληγεί εν τέλει), ο οποίος αντιμετωπίζεται με τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Εξωτικών Νοσημάτων που πρέπει να λειτουργήσει κατά τη γνώμη του, άμεσα καθώς και την ανάγκη ανακαίνισης των μεθοριακών σταθμών των Κήπων και των Καστανεών.

Υπόψη του κου Μητσοτάκη τέθηκαν και τα προβλήματα της Σαμοθράκης και σύμφωνα με τον κο Πέτροβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να είναι γνώστης των προβλημάτων αφού αν γίνει πρωθυπουργός θα κληθεί να τα επιλύσει, αλλά ακόμη και αν δεν γίνει πρέπει -ειπε ο κος Πέτροβιτς- από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να πιέζει για την επίλυσή τους.