Χωρίς σαφή τοποθέτηση για το δίκτυο ΝΑΤURA ο Κ. Μητσοτάκης από την Κομοτηνή

Τη μέση οδό επέλεξε για να σχολιάσει τις “πολλές προστατευόμενες περιοχές της Θράκης” ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή. Από τη αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τουριστική-αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης σχολιάζοντας το φυσικό της περιβάλλον, μεγάλο μέρος του οποίου είναι προστατευόμενο από διάφορες συνθήκες και κυρίως από το Δίκτυο Νατούρα, το οποίο μάλιστα βαίνει και προς επέκταση (θα ‘προστατεύει, δηλαδή, κι άλλες περιοχές).

Η επέκταση δε, του δικτύου Νατούρα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες – ειδικά στους αλιείς της Αλεξανδρούπολης τους οποίους ο Προεδρος θα συναντήσει αύριο στην ιχθυόσκαλα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξηγήσει ενώπιον τους το σχόλιο του ότι “σε κάθε προστατευόμενη περιοχή δημιουργούνται συγκρούσεις” όμως απο την άλλη “η Νέα Δημοκρατία θέλει να διατηρήσει την ισορροπία ανάπτυξης-προστασίας του περιβάλλοντος” και χωρίς να μένει προσκολλημένη σε “λογικές απόλυτης προστασίας, οι οποίες στην πράξη αποδεικνύονται αναποτελεσματικές”

Ο κος Μητσοτακης έφτασε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, συνέχισε στην Ξάνθη και τώρα βρίσκεται στην Κομοτηνή. Το Σάββατο θα κλείσει με ομιλία του σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας του Ν. Ροδόπης και αύριο Κυριακή θα έχει επαφές στην Αλεξανδρούπολη.