Διπλή βομβιστική επίθεση στo κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Διπλή βομβιστική επίθεση συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη, στις περιοχές Ντολμάμπαχτσε και Μάτσκα, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ.

Επικαλούμενο πηγές ασφαλείας το Reuters κάνει λόγο για 13 νεκρούς, ενώ το ρωσικό δίκτυο Sputnik ανεβάζει τον αριθμό αυτό στους 15. Περίπου 70 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV. Φωτογραφία που αναρτήθκε στο Twitter δείχνει τουλάχiστον μία διαμελισμένη σορό, ενώ τουλάχιστον δύο φωτογραφίες με νεκρούς μετέδωσε στους συνδρομητές του και το Reuters. «Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» αναφέρεται στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δύο εκρήξεις. Η μία και βασική έκρηξη έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, με στόχο αστυνομικό λεωφορείο με δυνάμεις της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (ΜΑΤ). Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν να φλέγεται ένα όχημα και εκτός από την έκρηξη άκουσαν καταιγισμό πυρών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδος) κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου Vodafone Arena της Μπεσίκτας, από την οποία είχαν αποχωρήσει περίπου μία μισή ώρα νωρίτερα και αφού είχε τελειώσει ο αγώνας οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε σε πάρκο στη συνοικία Μάτσκα, σε κοντινή απόσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία».

 

in.gr