Η εφημερίδα “Γνώμη” έγινε 35 ετών και το γιόρτασε με έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό

Τριανταπέντε χρόνια κυκλοφορίας συμπλήρωσε η εφημερίδα της Αλεξανδρούπολης “η Γνώμη” και τα συγκεκριμένα γενέθλιά της τα γιόρτασε με έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός με θέμα “στις όχθες του Έβρου”, προκηρύχθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και την Παρασκευή 9/12 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου με τα 20 καλύτερα διηγήματα και η βράβευση των τριών που κατέκτησαν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις. 

Στόχος της εφημερίδας είναι να θεσμοθετήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως είπε ο επίτιμος εκδότης Γιάννης Λασκαράκης, ενώ στην παρουσίαση ήταν προσκεκλημένος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι κυρίες: Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Φωτεινή Ναούμ και Σούλα Οικονομιδου που κλήθηκαν να αξιολογήσουν συνολικά 90 διηγήματα.

Εξ αυτών, βραβεύτηκαν τρία, είκοσι συμπεριλήφθηκαν στην ειδική έκδοση που ακολούθησε τον διαγωνισμό και δέκα ακόμη έλαβαν τιμητικούς επαίνους.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια της κυκλοφορίας της εφημερίδας και προσέλκυσε επίδοξους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα.

Οι τρεις διακριθέντες και τα έργα τους:

1ο βραβείο: Αναστασία Κατσίκα / ‘Ζαφείρι Μαγαδασκάρης’
2ο βραβείο: Γιάννης Τέντες / ‘Νοέμβρης’
3ο βραβείο: Αιμιλία Μπάζα / ‘Μνήμη’

Οι βραβευθέντες συμμετέχοντες κέρδισαν δωροεπιταγές από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Φωτεινή Σκαρλακίδου αξίας 150,100 και 50 € αντίστοιχα.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση