(Video) Μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων προτείνει ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σχολιάζοντας το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο έγινε “παρέλαση” πολιτικών στελεχών τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση.

Ο κος Λαμπάκης παρατήρησε ότι κανείς εκ των δρώντων στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την Αυτοδιοίκηση και είπε ότι τόσο οι νυν, όσο και οι προηγούμενοι συνεχίζουν να θέλουν να την αποδυναμώσουν.

Διεμήνυσε ότι οι Δήμαρχοι δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να συμβεί αυτό και τόνισε πως αν σύντομα (σε 15 – 20 μέρες) δεν δουν διάθεση συνεργασίας από την κυβέρνηση, θα παραιτηθούν από όλες τις Επιτροπές του Υπουργείου Εσωτερικών προκαλώντας ρήξη της Αυτοδιοίκησης με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Επικεντρώνοντας στην υφιστάμενη κυβέρνηση, ο κος Λαμπάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια δημιουργίας “βαθέως κράτους” με συγκεντρωτισμό εξουσιών μόνο στη Βουλή.

Για να καταδείξει την ανισότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους πολιτικούς ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Λαμπάκης συνέκρινε τις αμοιβές των Δημάρχων με αυτές των βουλευτών, ζητώντας μάλιστα την περικοπή των βουλευτικών αποζημιώσεων στο ύψος της αμοιβής των Δημάρχων.