Την Παρασκευή εγκαινιάζεται η 24η Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη” στην Κομοτηνή

Στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής εγκαινιάζεται η 24η Εμπορικής Έκθεση “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Μακεδονία Θράκη”στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα και φιλοξενεί 65 εκθέτες από την Περιφέρεια αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Λάμπουν δια της απουσίας τους εκθέτες από το εξωτερικό γεγονός που αποδίδεται στην ταραχώδη πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και τις πολιτικές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια.

Η Εμπορική Έκθεση που είχε μπει στο γύψο για μερικά χρόνια λόγω των προβλημάτων του ΔΕΚΑΜΑΘ (που σήμερα τελεί υπό εκκαθαριση) υιοθετήθηκε πια από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και φιλοδοξεί να γίνει το κεντρικό εκθεσιακό γεγονός της περιοχής χωρίς όμως να λειτουργεί ανταγωνιστικά στις υπόλοιπες εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στις περιφερειακές ενότητες, είπε ο κος Χρήστος Μετιος.

Η Έκθεση χαίρει από την αρχή της σχεδόν της στήριξης της ΔΕΘ Helexpo και αποτελεί τη μακροβιότερη περιφερειακή της διοργάνωση παρά τα προβλήματα των τελευταίων ετών.

Την Παρασκευή θα βρεθεί στο ΔΕΚΑΜΑΘ και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδειας του στη Θράκη.

Η Έκθεση περιλαμβάνει και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων το οποίο παρουσίασε η πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής Κατερίνα Ιωαννιδου (ενδεικτικά αναφέρουμε το ελληνοβουλγαρικπ Φόρουμ, την εκδήλωση για τις ΑΠΕ υπό την αιγίδα του ΔΠΘ καθώς και την παιδικη παράσταση ‘ο μικρός πριγκηπας’ που θα παιχτεί την Κυριακή.