Λυπητερό μποναμά φέρνει το 2017 στους Αλεξανδρουπολίτες – Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη

Πέραν των όσων φόρων καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες με βάση την κυβερνητική πολιτική ή τις επιταγές της τρόικας, των δανειστών κλπ, οι Αλεξανδρουπολίτες θα δουν τον προϋπολογισμό τους να αυξάνεται έτι περισσότερο το 2017 καθώς με την έλευση του νέου έτους θα κληθούν να πληρώνουν αυξημένα δημοτικά τέλη.

Η αύξηση μάλιστα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη και φτάνει το 18.5% σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην συνεδρίαση της στις 14/11. Η πρόταση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του και κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί, αφού ακόμη και σύσσωμη η αντιπολίτευση να την καταψηφίσει, οι ψήφοι των συμβούλων της δημοτικής αρχής είναι αρκετές για να “περάσει”.

Για να δούμε και μία αριθμητική διάσταση της κατάστασης, σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης που αναρτήθηκε στη “διαύγεια”, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική εισέπραξε το έτος 2015 το ποσό των  4.116.065€ από τα δημοτικά τέλη και για το 2016 στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου το ποσό των 2.380.192€ και για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου αναμένεται να εισπράξει  2.177.800€ (στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και βεβαιωμένες οφειλές παρελθόντων ετών).

Για το 2017 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναμένεται να εισπράξει 4.937.993€ από δημοτικά τέλη (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν οφειλές παρελθόντων ετών που θα βεβαιωθούν)