Η “ευχαριστήρια” επιστολή του Β. Μαυρίδη στον Κώστα Ζουράρι

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στον Έβρο και όχι μόνο η φράση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος σε μία αποστροφή του λόγου του είπε σε Δημοσιογράφο “Σε βλέπω στον Έβρο εσένα…”

Ο διάλογος διεμείφθη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα λίγο πριν την ορκωμοσία του κυβερνητικού σχήματος και στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να αποσπάσουν μία δήλωση από τον νέο υφυπουργό.

Το βίντεο:

Ακόμη κι αν η φράση ειπώθηκε εν είδει αστεϊσμού, αυτό δεν την κάνει λιγότερο προσβλητική καθώς υποδεικνύει τον ακριτικό μας νομό, ως τόπο εξορίας…

Ο συγκεκριμένος υπαινιγμός λοιπόν προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον Έβρο και ένα δίλημμα στον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Ο κος Μαυρίδης θέλει να απαντήσει στον υφυπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά δεν ξέρει αν θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας ή… μέζεα! Για του λόγου το ασφαλές, ορίστε τι έγραψε ο Δήμαρχος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

 

Τελικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας  έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Θα ήθελα να σας εκφράσω, ως εβρίτης και ως δήμαρχος του ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, τις θερμότερες ευχαριστίες μου για την πρωτοβουλία σας (κάποιοι κακεντρεχείς την θεώρησαν απειλή, άλλοι πάλι την χαρακτήρισαν αστεϊσμό) να στείλετε στον ΕΒΡΟ έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, πριν ακόμα από την ανάληψη των τόσο σημαντικών καθηκόντων σας. Ελπίζω να τον «στείλετε» στην υποστελεχωμένη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, επιβραβεύοντας την πολύχρονη, μοναχική πορεία της.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι με μεγάλη λαχτάρα θα προσμένουμε και άλλες τέτοιες «αποστολές», καθώς επίσης να μου επιτρέψετε να σας απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψή σας στην περιοχή μας, τόσο ως υπουργός, όσο και ως πολίτης όταν θα έχετε εκτίσει την ποινή σας ως μέλος μιας υπεύθυνης κυβέρνησης σε μια χώρα υπό κατοχή (ελπίζω σύντομα, ώστε να απελευθερωθείτε τόσο σωματικά όσο και νοητικά)»