25 χρόνια Ποιμαντορίας συμπλήρωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επί 25 συναπτά έτη διακονεί τον Οικουμενικό Θρόνο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μακροβιότερους Επισκόπους του Θρόνου, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος κατά την ομιλία του, μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι – ήτοι στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου- εξ αφορμής της Επετείου.

Για να τιμήσουν τη συμπλήρωση των 25 χρόνων Διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου βρέθηκαν στο Φανάρι εκπρόσωποι πολλών Εκκλησιών, κρατών και φορέων και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο για να ακούσουν τον κ.κ. Βαρθολομαίου να χαρακτηρίζει “κρίσιμη” τη δεδομένη ιστορική στιγμή κατά την οποία ηγείται της Του Χριστού Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Εκκλησιών που έγινε στην Κρήτη το καλοκαίρι, απευθύνοντας και πάλι το ίδιο ερώτημα στους απόντες Ιεράρχες: “σε τι εδιστάσατε;”.

Σημείωσε επίσης ότι ο ρόλος του Πατριαρχείου δεν είναι πολιτικός και ούτε θα γίνει ποτέ, εν τούτοις η ύπαρξη και λειτουργία του στην Κωνσταντινούπολη έχει ενδυναμώσει τις σχέσεις με την Τουρκία, αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι δεν είναι ένας θεσμός παρείσακτος στη γειτονική χώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην Πόλη για να τιμήσουν την επέτειο και ζητώντας τη Χάρη Του Θεού, υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο του σε όλα τα επίπεδα.