Στα “όπλα” οι Θρακιώτες για τα Διόδια της Μέστης – Κάλεσμα Λαμπάκη για διαμαρτυρία

Στο Επιμελητήριο του Έβρου, το μεσημέρι της Τετάρτης θα συζητηθεί ο τρόπος αντίδρασης των Θρακιωτών στην επικείμενη κατασκευή σταθμού διοδίων στο ύψος της Μέστης. Η απόφαση για το σταθμό των διοδίων έχει ληφθεί το 2014, ωστόσο τώρα “τρέχει” ο διαγωνισμός για την ανάδειξη κατασκευαστικής εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2017 τα διόδια θα λειτουργούν.

dimarxos-alexandroupolis-660Η είδηση έχει προκαλέσει μία σειρά αντιδράσεων στους τοπικούς φορείς της Θράκης, που δεν επιθυμούν και δεύτερο σταθμό διοδίων στην περιοχή και αυτές τις αντιδράσεις επιχειρεί να θέσει υπό μία συγκεντρωτική ομπρέλα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κος Λαμπάκης έχει καλέσει 41 άτομα και φορείς (Μητροπολίτες Δημάρχους, βουλευτές, διοικητές Νοσοκομείων, προέδρους Εμπορικών Συλλόγων κα), προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή γραμμή αντίδρασης σε όλη τη Θράκη απέναντι στα διόδια της Μέστης. 

Το ραντεβού έχει οριστεί για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 14.00 στο Επιμελητήριο του Έβρου.

Επιπλέον, ο κος Λαμπάκης έχει κοινοποιήσει επιστολή και στον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας ακύρωση της απόφασης για την κατασκευή των διοδίων εκθέτοντας τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η λειτουργία τους. Ο Δήμαρχος προτείνει στην επιστολή του, αλλαγή τοποθεσίας του σταθμού -εφόσον δεν μπορεί να ακυρωθεί- και η πρόταση αυτή είναι οι Κήποι.

Συνεπώς, η συνέχεια την Τετάρτη…