30% αύξηση των τουριστών της περιμένει η Βουλγαρία το 2017

“Έτος τουρισμού” θα είναι όπως φαίνεται και για τη Βουλγαρία το 2017, αφού η γειτονική χώρα περιμένει μία αύξηση των τουριστών της, της τάξης του 30%. Αυτή είναι η πρόβλεψη που κάνουν οι Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορες κι αν το νούμερο μοιάζει κάπως “τραβηγμένο”, μπορεί και να μην είναι τελικά.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το Βουλγαρικό Υπουργείο Τουρισμού η φετινή τουριστική κίνηση ήταν αρκετά σημαντική και αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Το Υπουργείο ανακοίνωσε -παραδειγματος χάριν- ότι στο πρώτο 9μηνο του 2016 την περιοχή της Βάρνας επισκέφθηκαν 1.000.000 τουρίστες. 

Επίσης, για το πρώτο 7μηνο του 2016 τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διανυκτερεύσεις τουριστών απέδωσαν στα βουλγαρικά ταμεία 235 εκ λέβα και αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με πέρυσι. 

Η χώρα στο σύνολό της έχει υποδεχθεί 6.000.000 τουρίστες ως τώρα -για το 2016- και αύξηση σε σχέση με πέρυσι υπολογίζεται στο 15%.

Με βάση αυτά τα στοιχεία λοιπόν, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο novinite, η γειτονική χώρα αναμένει σημαντική τουριστική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, ενώ οι χώρες από τις οποίες αντλεί επισκέπτες κατά κύριο λόγο είναι η Τσεχία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουκρανία και η Ουγγαρία.