H ‘δικιά μας’ Σοφία Κουρτίδου πρωτοπορεί και τραγουδάει στη νοηματική! (video)

 

Τη Σοφία Κουρτίδου τη γνωρίσαμε από τις πρωτοποριακές μουσικές και τις ξεχωριστές της performances. Αν και μικρή, το ταλέντο της είναι πολύ μεγάλο και όλοι το ξέρουν αυτό.

Όλη η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει εύκολα ότι η Σοφία δεν χωράει στο “πλαίσιο” της μουσικής βιομηχανίας της Ελλάδας (και καλά κάνει, δηλαδή) και κάθε της βήμα είναι μία πρωτοπορία.

Η Σοφία Κουρτίδου κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και αν και την άφησε για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία στην Αθήνα, ούτε η ίδια ξεχνάει την πατρίδα της, ούτε η πόλη τη Σοφία.

Τα πιο διάσημα “κόκκινα μαλλιά” του ελληνικού πενταγράμμου λοιπόν, επανέρχονται στο προσκήνιο και πάλι με κάτι μοναδικό. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάτι σε live vocal looping (αυτό που η Σοφία μιμείται τα μουσικά όργανα με τη φωνή της, τα ηχογραφεί ζωντανά και στο τέλος ακούς μία ολόκληρη μπάντα), αλλά για κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό:

Η Σοφία λανσάρει το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο “Κάθε μέρα διακοπές” με ένα βίντεο στη νοηματική γλώσσα! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας στο βίντεο που ακολουθεί.

// Σημειωτέον: Η Σοφία είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ αλλά έχει και πτυχίο Επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας! 

Το βίντεο