Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας

Έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα.

Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

Ο κ. Μουσάς θα χαιρετίσει κατά την έναρξη του φεστιβάλ εκ μέρους της Ελλάδας και του ΕΚΠΑ, και θα δώσει ομιλία με θέμα «Πως οι άνθρωποι κατασκεύασαν ένα μηχανικό Κόσμο», η οποία θα μεταδοθεί σε 176 αμφιθέατρα σε όλη τη Ρωσία. Την έκθεση αναμένονται να επισκεφτούν 200.000 με 500.000 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι η έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται με επιτυχία στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου. Τίτλος της«Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν – 2ος αιώνας π. Χ.» και κύριο έκθεμα της ένα ακριβές αντίγραφο του Μηχανισμού από ορείχαλκο σε φυσικό μέγεθος (32x12x20 cm).

Διαβάστε περισσότερα για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων ΕΔΩ