Διαβεβαιώσεις Καμμένου για τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου: Θα παραμείνουν στη θέση τους

Μια σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είχαν στο περιθώριο της άσκησης “Παρμενίων 2016” ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης και ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί έθεσαν για άλλη μία φορά στον Υπουργό το θέμα των καλυβών του Δέλτα του Έβρου, καθώς παρά τις δεσμεύσεις του -στο πρόσφατο κιόλας παρελθόν- πολλοί ιδιοκτήτες καλυβών συνεχίζουν να δέχονται εξώδικα που διατάσσουν την κατεδάφισή τους.

Ο κος Καμμένος παρέσχε για άλλη μία φορά τη διαβεβαίωση ότι οι καλύβες του Δέλτα θα παραμείνουν ως έχουν και εφόσον τα εξώδικα συνεχίσουν να αποστέλλονται, θα υπάρξει ειδική μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, το ΥΕΘΑ θα πιστοποιεί εγγράφως την αναγκαιότητα ύπαρξης των καλυβών στην περιοχή και ως εκ τούτου, με αυτά τα έγγραφα οι ιδιοκτήτες θα απαλλάσσονται από την “υποχρέωση” που τους επιβάλλουν τα εξώδικα.

Πρέπει όμως να διευκρινιστεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει μόνο για τις υπάρχουσες καλύβες και πως αν τυχόν υπάρξει άλλου είδους οικοδομική δραστηριότητα στο Δέλτα, τότε θα εξετάζεται υπό διαφορετικό πρίσμα. Ο κος Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: “Αν κάποιος πάει να χτίσει βίλα εκεί, θα το αντιμετωπίσουμε αλλιώς”.