Παραμένει στο θρόνο της η “Βασίλισσα” του Σκακιού από την Καβάλα Σταυρούλα Τσολακίδου

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Νέων στο Σκάκι η διάσημη -πλέον- σκακίστρια, Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα. 

Η 16χρονη μαθήτρια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού στην πόλη Χάντι Μανσίσκ της Ρωσίας, και μάλιστα σε κατηγορία μεγαλύτερη της ηλικίας της, δεδομένου ότι κατείχε το περσινό Παγκόσμιο Βραβείο (ενώ θα έπρεπε να είχε αγωνιστεί σε κατηγορία Εφήβων, αγωνίστηκε σε κατηγορία Νέων έως 18 ετών).

Η παγκόσμια διάκριση της Σταυρούλας είναι η τρίτη συνεχόμενη σε αντίστοιχες διοργανώσεις και αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 16 ετών μάλλον θα μας χαρίσει πολλά χαμόγελα ακόμη.

Η 16χρονη επιστρέφει στην Καβάλα την προσεχή Τετάρτη μαζί με την εθνική ομάδα και φυσικά οι συμπατριώτες της την περιμένουν με ανυπομονησία. Η Δημαρχος Καβάλας ήδη εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την Σταυρούλα Τσολακίδου στην οποια αναφέρει τα εξής:

«Η Σταυρούλα Τσολακίδου για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους ως Καβαλιώτες και ως Έλληνες.

Εκ μέρους ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας τη συγχαίρω θερμά για την κατάκτηση ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου και την ευχαριστώ από βάθους καρδιάς που σε καιρούς δύσκολοtsanaka_1υς συνεχίζει να αγωνίζεται σκληρά και να μας δίνει ελπίδες πως οι νέοι άνθρωποι έχουν τις δυνατότητες να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

 Με πάθος γι’ αυτό που κάνει, με συνέπεια και έμπνευση η Σταυρούλα κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμα σημαντικό τίτλο και να μας κάνει να χαμογελάσουμε. Ταυτόχρονα μας έκανε υπερήφανους για τους αθλητές μας.

 Διαβεβαιώνουμε τόσο την ίδια όσο και όλα τα μέλη της μεγάλης και δραστήριας σκακιστικής οικογένειας του Δήμου Καβάλας ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 Θερμά συγχαρητήρια Σταυρούλα!»