Εξελέγη εκ νέου Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γκαρά Αναστασία.

Συνεδρίασε σήμερα 4 Οκτωβρίου, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου υπό την προεδρία του Νίκου Βούτση με θέμα την εκλογή των Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.
Αντικείμενο της σημερινής ειδικής ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή δύο Κοσμητόρων και τεσσάρων Γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενός Κοσμήτορα και ενός Γραμματέα από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και ενός Γραμματέα από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Με 172 ψήφους υπέρ, 33 λευκά και 6 άκυρα επανεξελέγη γραμματέας στη Βουλή, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, η οποία θα συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα ως Γραμματέας της Βουλής. Σύμφωνα με τον κανονισμό οι Γραμματείς επικουρούν τον Πρόεδρο στις συνεδριάσεις της Βουλής ή σε άλλες αρμοδιότητες που τους αναθέτει με αποφάσεις του.


Ακόμη, για το αξίωμα των Γραμματέων εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, Ιωάννης Σαρακιώτης και Γεώργιος Ψυχογιός, καθώς και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ενώ Κοσμήτορες της Βουλής εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, Γεώργιος Πάντζας, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κουκοδήμος. Μία θέση Γραμματέα δεν πληρούται, διότι η τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν πρότεινε υποψήφιο για το αξίωμα του Γραμματέα.