Μια νέα ΚοινΣΕπ γεννιέται στο Μαΐστρο της Αλεξανδρούπολης

Την ίδρυση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ξεκίνησαν μια ομάδα δραστήριων ανθρώπων στον οικισμό του Μαΐστρου. Η Κοιν.Σ.Επ θα έχει στόχο την επιδίωξη του τοπικού συλλογικού οφέλους, σε συνδυασμό με την προώθηση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Βασικοί εταίροι της Κοιν.Σ.Επ. Θα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου και ο Αθλητικός Όμιλος Μαΐστρου.

Μία αντιπροσωπεία των μελών των δύο φορέων επισκέφτηκαν σήμερα το Τυχερό του Δήμου Σουφλίου όπου εδώ και κάποια χρόνια λειτουργεί με επιτυχία η ΚοινΣεπ “Θεογένης”. Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚοινΣεπ Σπύρο Δέδογλου για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Ο κ. Δέδογλου μιλώντας στο R δήλωσε σχετικά:

Με χαρά υποδέχθηκα στα γραφεία της “ΘΕΟΓΕΝΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ” στο Τυχερό μια ομάδα νέων ανθρώπων από τη Μαϊστρο, οι οποίοι σκοπεύουν να “στήσουν” μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση . Είναι βέβαιο ότι υπάρχει ανάγκη να στραφούν και στον Έβρο περισσότεροι προς την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία , όπου , κατά την άποψη μου , υπάρχει ελπίδα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην τοπική ανάπτυξη, και ουσιαστική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά από τη Μαϊστρο. Είμαι στη διάθεση όποιων θέλουν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους εγχειρήματα , για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας .

Πιθανό όνομα της υπό σύσταση ΚοινΣεπ είναι το “Μαΐστρος Κοιν.Σ.Επ.”