Αποστάσεις από την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων παίρνει το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θράκης

Σαφείς αποστάσεις από την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων, στην οποία συμμετείχε και ένας Ιατρικός Επισκέπτης παίρνει το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θράκης. Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση αφορούσε ριμελή σπείρα στην οποία συμμετείχαν ένας φαρμακοποιός, μία γιατρός και ένας ιατρικός επισκέπτης, οι οποία είχαν υποκλέψει ΑΜΚΑ και συνταγογραφούσαν φάρμακα προκειμένου να λαμβάνουν την επιστροφή χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο (δείτε λεπτομέρειες εδώ )

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και δηλώνοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές:

Με αφορμή το  Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης της 30ης Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με την υπόθεση της παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων στην περιοχή μας, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θράκης, εκφράζει τον προβληματισμό του και καταδικάζει το γεγονός. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την άμεση αντίδρασή της και την εύρεση της αλήθειας. Το γεγονός αυτό δεν συνάδει με τον κώδικα δεοντολογίας που ακολουθεί ο κλάδος. Ο ιατρικός επισκέπτης είναι εξειδικευμένος και πολύτιμος σύμβουλος του ιατρού και η ιδιότητά του είναι η επιστημονική ενημέρωση και πληροφόρησή του σε παλιά ,νέα και καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα .