Η “Πνιγμονή” του Δ. Καρατζιά έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης

Μία ενδιαφέρουσα παράσταση ανεβαίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας (7-8-9 Οκτωβρίου | 21.00) στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για την “Πνιγμονή” του Δημήτρη Καρατζιά, την οποία μεταφέρουν επί σκηνής οι ηθοποιοί της “Θεατρικής Απόπειρας” υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαγγέλη Βαφείδη.

Ο συγγραφέας συνομιλώντας με τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μεταφέρει το “Σπίτι της Μπερνάρντα Άμπα” στην Τουρκία και φτιάχνει το ψυχογράφημα οκτώ γυναικών, που ζουν απομονωμένες σε ένα ορεινό χωριό και προσπαθούν να επιβιώσουν, θάβοντας τα όνειρα και τους πόθους τους, σε μια κοινωνία που τους κανόνες της επέβαλαν και επιβάλλουν οι άνδρες. Δεν τολμούν να εκφράσουν αυτό που πραγματικά νιώθουν. Ζούνε σε ένα μέρος που είναι κατάρα να γεννιέσαι γυναίκα και οποιαδήποτε απόκλιση συμπεριφοράς τιμωρείται ακόμη και με θάνατο. Οι κανόνες της δικής τους επιβίωσης καθορίζονται από τρίτους…

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Βαφείδης, έγραψε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Ειναι σάν να τρεχεις για να δωσεις τη λαμ14518300_664655930378310_610343494_nπαδα που κρατας σε καποιον.,.. Ετσι κ εγω φθανω στο Δημοτικο Θεατρο Αλεξπολης στις 7 Οκτωβρη για να παραδωσω Την Πνιγμονη του Δημητρη Καρατζια, ενα κειμενο που λατρεψα , σε οκτω γυναικες που μεσα απο πολυ δυσκολες καταστασεις βρηκανε χρονο κ τον αφιερωσαν για να ζωντανεψει η Πνιγμονη! Ευχαριστω για την εμπιστοσυνη!

Ταυτότητα της παράστασης

ΠΝΙΓΜΟΝΗ

Βασισμένη στο “Το Σπίτι Της Μπερνάντα Άλμπα” του F.G.Lorca

Κείμενο: Δημήτρης Καρατζιάς

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Βαφείδης

Πρόσωπα του έργου:

Χαντισέ Άλντα: Φένια Παρδαλίδου

Ουλβιγιέ: Ξανθίππη Νάνου

Ζαφίρα: Χριστίνα Μπατζιακούδη

Νουράν: Αντωνία Περδικάκη

Φαντιμά: Βέρα Ξανθοπούλου

Aϊσα: Δέσποινα Πετρίδου

Γιαγκμούρ: Δώρα Γιαγτζίδου

Νάσμα: Ζωή Μαργαρίτη

Συντελεστές:

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Δάλλα

Φωτισμός: Σαραντης Μιτζιρικης

Προπώληση εισιτηρίων από Δευτέρα 3/10

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης 18.00 – 20.00 (τιμές: 7 € / προπώληση: 5 €) 

 

Φωτογραφίες http://www.ko-photo.com/     Κ. Ορδουμποζάνης