Αλεξανδρούπολη: Τα σκουπίδια αποκάλυψαν σπείρα παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων

Στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη δρούσε τριμελής σπείρα αποτελούμενη από δύο άντρες 38 και 39 ετών και μία γυναίκα 62 ετών (έναν φαρμακοποιό, έναν ιατρικό επισκέπτη και μία γιατρό), οι οποίοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο κατά πολλές χιλιάδες ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία η γιατρός από την Ξάνθη συνταγογραφουσε τα φάρμακα χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ που είχαν υποκλαπεί και ο φαρμακοποιός τις εκτελούσε, εισπράττοντας τα χρήματα από το ελληνικό δημόσιο.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) διαφόρων ατόμων, εν αγνοία τους, τους οποίους στη συνέχεια γνωστοποίησε στην 62χρονη ιατρό.

Η 62χρονη με τη σειρά της, την 1-9-2016 προέβη στην παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων και ακολούθως απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό.

Η σπείρα ανακαλύφθηκε στα “σκουπίδια”, όταν κάποιος εντόπισε σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη πολλά κουτιά φαρμάκων και ενημέρωσε τις αρχές. Από κει λοιπόν ξεκίνησε η Αστυνομία να ξετυλίγει το κουβάρι για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κουτιά αυτά προέρχονταν από τις παράνομες συνταγογραφήσεις της σπείρας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, από τους παραπάνω αστυνομικούςτης Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο.