Πάνος Καμμένος από τον Έβρο: Η μεταφορά των μαθητών του Μ. Δερείου πρέπει να διευθετηθεί άμεσα

kammenos_dereio
Ο Π. Καμμένος με τους μαθητές του σχολείου του Μ. Δερείου

Άμεση συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να εξυπηρετεί καλύτερα του μαθητές του Μεγάλου Δερείου (και των πέριξ οικισμών) που φοιτούν στο Λύκειο και το Γυμνάσιο του Σουφλίου, ζήτησε κατά την επίσκεψή του στον οικισμό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Οι μαθητές του Δερείου (και των πέριξ οικισμών) φεύγουν από τα σπίτια τους στις 06.30 το πρωί και επιστρέφουν στις 15.30 το μεσημέρι -λόγω των δρομολογίων- και αυτο που είπε ο Υπουργός είναι πώς αν το ΚΤΕΛ δεν μπορεί να προσαρμόσει τα δρομολόγια σε καλύτερες ώρες, τότε το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να εξετάσει άλλο τρόπο μεταφοράς τους – ενδεχομένως και σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. 

Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στον ακριτικό οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας που έκανε στη Θράκη σήμερα Πέμπτη 29/9. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο του οικισμού, το οποίο είναι μειονοτικό και φοιτούν σε αυτό 58 μαθητές.
Ο Υπουργός μοίρασε σχολικά είδη στα παιδιά, ενώ χθες είχαν σταλεί έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής δομής και διαδικασίας. Σημειώνεται δε, πώς το σχολείο ανακαινίστηκε πρόσφατα με τη συνδρομή του Μηχανικού της 50ης Μ/Κ Ταξιαρχίας.

Η διεύθυνση του σχολείου, αλλά και οι κάτοικοι του οικισμού είχαν επιφυλάξει θερμή υποδοχή στον Υπουργό καθώς είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχους που επισκέπτεται ποτέ την περιοχή τους.

Μετά το Μεγάλο Δέρειο, ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και εγκαινίασε συγκρότημα νεόδμητων στραιτωτικών κατοικιών (ΣΟΑ). Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς που τον υποδέχτηκαν, ο κος Καμμένος σημείωσε μεταξύ άλλων πώς το Υπουργείο έχει αποφασίσει να μην εφαρμόσει περαιτέρω μειώσεις στα μισθολόγια τους και σημείωσε πώς και το συγκρότημα των ΣΟΑ της Ορεστιάδας εντάσσεται στις προσπάθειες του Υπουργείου και του Σώματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπηρετούντων σε αυτό, λέγοντας: “Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω μείωση στο εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τη μισθολογική σας δαπάνη.

Στόχος μας είναι σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στην ακριτική Ελλάδα στα νησιά μας αλλά και στις μεγάλες πόλεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις να προσφέρουν στέγη στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στις οικογένειες τους χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά γι’ αυτό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ενός μέρος του εισοδήματός τους που είχε απολεσθεί εκτός βέβαια την υποχρέωσή μας στην οποία επαναλαμβάνω να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πράγμα για το οποίο και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους πόρους για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους εξασφαλίζουμε συνεχώς για να υλοποιήσουμε την απόφαση όταν θα το επιτρέψει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος μας είναι να μετακινηθούν ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου”.

Η δήλωσή του:

Η περιοδεία του Πάνου Καμμένου στη Θράκη ξεκίνησε από την Ξάνθη για την απονομή πολεμικών σημαιών της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας. Σε δηλώσεις του εκεί, ο Υπουργός τόνισε ότι η Θράκη είναι πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Ακούστε τη δήλωση: 

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο Σινούκ και μετέβη στο βόρειο Έβρο (Μεγάλο Δέρειο και Ορεστιάδα). Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη και το στρατόπεδο “Κανδηλάπτη”, όπου παρακολούθησε εξομοίωση χρήσης αρμάτων Leopard 2 HEL.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.