Β. Λαμπάκης: “Βλακεία ή πολιτική σκέψη του Υπουργού ο Διορισμένος Γραμματέας;”

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Αυτή τη φορά, αντικείμενο της κριτικής του κου Λαμπάκη ήταν η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκροτήσης για θεσμοθέτηση ‘Διορισμένου Διοικητικού Γραμματέα’ στους Δήμους όλης της χώρας.

Η πρόταση έγινε γνωστή στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο πριν καν φτάσει για συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο, αποσύρθηκε υπό το βάρος των ανιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της. Παρά το γεγονός της απόσυρσης, όμως, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως επί του συγκεκριμένου θέματος και για να δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο εφαρμογής μίας τέτοιας πρότασης.

Τα λεγόμενα και τις θέσεις που προέκυψαν από αυτή τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης για να σχολιάσει τελικά ότι η κυβέρνηση βάλλει κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης συλλήβδην και οτι με τη συγκεκριμένη πρόταση, ουσιαστικά επιθυμεί να αφαιρέσει κάθε αρμοδιότητα από τους Δημάρχους. Ο κος Λαμπάκης ανέφερε οτι ανάλογες πρακτικές εφαρμόζε το πρώην σοβιετικό καθεστώς ενώ καταλήγοντας σχολίασε και την απόσυρση της πρότασης αναφερόμενος στα σχόλια που έκαναν επί αυτής, τόσο ο Γραμματεας του Υπουργείου, όσο και ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κος Λαμπάκης διερωτήθηκε μάλιστα αν τελικά αυτή η πρόταση -άσχετα με την απόσυρσή της- προέκυψε από βλακεία ή αν όντως είναι πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το απόσπασμα