RUN GREECE Αλεξανδρούπολη: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα δρόμου με τους 3000 δρομείς (video)

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό έτρεξαν οι συμμετέχοντες του αγώνα δρόμου RUN GREECE στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα Κυριακή  Σεπτεμβρίου. Οι συμμετοχές στον αγώνα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού κυμάνθηκαν γύρω στα 3.200 άτομα.

Ο αριθμός αυτός είναι ρεκόρ για τα δεδομένα της Αλεξανδρούπολης, και εκτιμάται ότι του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερος (το ρεκόρ συμμετοχών στο RUN GREECE το κατέχει η Πάτρα με 5.500 δρομείς στην φετινή διοργάνωση).

Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το RUN GREECE “συστήθηκε” στο κοινό από τους αθλητικούς συλλόγους και τον ΣΕΓΑΣ, οι άνθρωποί του έλεγαν ότι στόχος του είναι “να σηκώσει τον κόσμο από τον καναπέ”. Και όπως φαίνεται αυτό έχει επιτευχθεί, αφού κάθε χρόνο βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν μέρος χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό (είτε ως επαγγελματίες, είτε ως ερασιστέχνες), απλώς και μόνο για να ενισχύσουν το δρομικό κίνημα.

Στη φετινή διοργάνωση είδαμε μεταξύ άλλων τον Βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη, το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τους δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Ουζουνίδη και Νίκο Ρηγόπουλο, τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλο Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς αλλά και τη συνάδελφο δημοσιογράφο Όλγα Ορφανίδου.

Το σύνθημα της εκκίνησης για τον αγώνα των 5 χιλιόμετρων έδωσε ο Χρυσός ΠΑραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ενώ παρών στον αγώνα (όπως κάθε χρόνο) ήταν και ο 5ος Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της διοργάνωσης οφείλεται φυσικά στους Εθελοντές που τη στήριξαν είτε ως μεμονωμένα άτομα, είτε μέσα από σωματεία στα οποία ανήκουν, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν η WIND, η οποία προσέφερε και το ποσό των 2000 € στον Σύλλογο Αυτιστικών Ατόμων Έβρου “ο Άγιος Βασίλειος”.

Τη διοργάνωση στήριξαν κι άλλοι χορηγοί και όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν από ένα μετάλλιο ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους. Φυσικά οι αγώνες ανέδειξαν και νικητές με πρώτο στον δρόμο των 10 χιλομέτρων, τον Μάρκο Γκούρλια.

Οι κατηγορίες του φετινού RUN GREECE ήταν:

5 χλμ ενηλίκων

10 χλμ ενηλίκων

700 μέτρα παιδικό

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και τους χρόνους των δρομέων