Οι Τούρκοι διακινητές “ρίχνουν τις τιμές” – Αναμένεται αύξηση των προσφυγικών ροών

“Εκπτώσεις” στα κόμιστρα από Τουρκία προς Ελλάδα κάνουν το τελευταίο διάστημα οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών της γείτονος, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι τιμές που προσφέρουν οι σύγχρονοι Αχέρωντες κυμαίνονται περίπου στα 200 ευρώ κατ’ άτομο, την ώρα που στο παρελθόν είχαν φτάσει να ζητούν έως και 1500.

Οι λόγοι των “εκπτώσεων” δεν είναι γνωστοί, ωστόσο αυτή η κατάσταση αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα στο προσεχές διάστημα. Πάντως η συνθήκη που έχει δημιουργηθει με τα κλειστά σύνορα στην Ευρώπη και τον συνωστισμό στα ελληνικά νησιά απωθεί τους Σύρους πρόσφυγες από το πέρασμα, ενώ αντίθετα δεν παρατηρείται η ίδια τάση ανάμεσα σε Αφγανούς και Πακιστανούς.

Όπως και να ‘χει πάντως, ήδη από τον Αύγουστο οι τάσεις των αυξητικών ροών είναι ανοδικές. Στον Έβρο συγκεκριμένα τον μήνα Αύγουστο διπλασιάστηκαν οι συλλήψεις παράνομων μεταναστάνων, προσφύγων και διακινητών σε σχέση με τους δύο προηγούμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Και όλα αυτά με φόντο τις απειλές Ερντογάν περί εγγραφής από πλευράς του, της Συμφωνίας με την Ευρώπη στα παλαιότερα των υποδημάτων του…