To σενάριο του House of Cards βγαίνει αληθινό: Η Ρωσία ξεμένει από λεφτά!

Οι λάτρεις της αμερικανικής σειράς House of Cards σίγουρα θα θυμούνται την υπόθεση που απασχόλησε μεγάλο μέρος του 4ου κύκλου και είχε να κάνει με την Οικονομία της Ρωσίας, η οποία -με βάση το σενάριο- ήταν σε μία κρίσιμη καμπή και ο Πρόεδρος Πετροφ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση.

Τα πραγματικά γεγονότα πάντως, φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τη μυθοπλασία του Ντέιβιντ Φίτσερ, που υπογράφει το σενάριο της σειράς, αφού είναι πλέον κοινώς παραδεκτό ότι η Οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

tumblr_mzejl7arjc1tpar8to1_1280

Σύμφωνα με άρθρο του Independent, η Ρωσία προκειμένου να ανταπεξέλθει “βάζει χέρι” στα αποθέματα συναλλάγματος ενώ είναι πλέον πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει τα συνταξιοδοτικά αποθεματικά προκειμένου για να καλύψει κενά του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Η ύφεση της ρωσικής οικονομίας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και επιδεινώθηκε σημαντικά μετά την επέμβασή της στην Ουκρανία και τους αποκλεισμούς που της επέβαλαν ως “τιμωρία” οι χώρες της Δύσης. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι από τους ισχυρούς παίκτες της πετρελαϊκής σκακιέρας, βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και ίσως αναγκαστεί πολύ σύντομα να χρησιμοποιήσει το λεγόμενο “Ταμείο Εφεδρίας”. Ακόμη κι αυτό όμως, λένε οι οικονομικοί αναλυτές, έχει πλέον πολύ μειωμένη αξία, η οποία μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 11 δισεκατομμύρια στερλίνες (ενώ το 2014 ήταν 64 δις £).

Και μπορεί στη σφαίρα της φαντασίας του Ντέιβιντ Φίτσερ, η λύση να δόθηκε από την Κλερ Αντεργουντ η οποία έπεισε τον Ρώσο Πρόεδρο Πετρόφ να συνάψει μυστική πετρελαϊκή συμφωνία με την Κίνα σε συνεργασία με έναν Αμερικανό μεγιστάνα, στην πραγματική ζωή όμως τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της πολιτικής του καριέρας, και ολοένα και περισσότερα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στρέφονατι πάνω του για να δουν πώς θα σώσει την Οικονομία της χώρας του από την επικείμενη κατάρρευση.

[+] Και μια ερώτηση για τους fans της σειράς:

customer survey