Πάνω από 40% οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι λέει έρευνα της εταιρείας Palmos που έγινε για το tvxs.gr

Ποσοστό 41.9% καταλαμβάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου  tvxs.gr από την εταιρεία Palmos. Η ανάλυση αυτού του ποσοστού έχει ως εξής:

18% αναποφάσιστοι

11,2% άκυρο/λευκό

9,9%  “δεν θα ψηφίσω”

2,8% δεν ξέρω/δεν απαντώ

4,5 % άλλο κόμμα

prothesi_psifou

Η “πρόθεση ψήφου” δίνει διαφορά της τάξεως του 8% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή μειώνεται στο 5% όταν συνυπολογίζεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος. Με βάση την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 21% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,1%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ενωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1%.

Μετά την αναγωγή όμως τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ωως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 32%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΚΚΕ: 7,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

  • Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) φαίνεται ότι θα καταφέρει να μπει στη Βουλή.

anagogi

Στην ίδια έρευνα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 5 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα (30% – 25%), ενώ το 43% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί καταλληλο για πρωθυπουργό κάποιον από τους δύο.

Η ταυτότητα της έρευνας

taftotita