Ρωτήσαμε 30 Εβρίτες τι γνωρίζουν για το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, το σύμβολο του Έβρου…Οι απαντήσεις ξαφνιάζουν

Ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Νίκη της Σαμοθράκης που είναι το σύμβολο του Νομού Έβρου, αποφασίσαμε να κάνουμε για να μάθουμε τι γνωρίζουν οι Εβρίτες για το σύμβολο αυτό. Οι ερωτήσεις που έγιναν σε τυχαία άτομα ήταν δυο και ήταν ίδιες. Η πρώτη ερώτηση ήταν αν γνωρίζουν τον γλύπτη που δημιούργησε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και η δεύτερη αν γνωρίζουν που βρίσκεται το πρωτότυπο. Οι απαντήσεις ειδικά στη δεύτερη ερώτηση μάλλον ξαφνιάζουν ενώ με την πρώτη μιας και ο γλύπτης δεν είναι γνωστός, δημιουργούνταν αρκετή σκέψη στους πολίτες που «ανακρίναμε». Μεταξύ των 30 ατόμων που ρωτήσαμε είναι μαθητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι νεαρής και μέσης ηλικίας και επαγγελματίες.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο γλύπτης, από τους 30 μόνο 6 άτομα γνώριζαν ότι ο γλύπτης είναι άγνωστος. 21 άτομα μας είπαν ότι δεν ξέρουν ή δε θυμούνται και 3 μας δώσαν ονόματα … 2 εκ των τριών μας απάντησαν «Μέγας Αλέξανδρός» και ένας απάντησε «ο Φειδίας».

Στην ερώτηση που βρίσκεται το πρωτότυπο του αγάλματος…τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα. Από τους 30 πολίτες που μας απάντησαν, 11 γνώριζαν ότι βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου. Οι υπόλοιποι 19 είχαν διαφορετικές «εκτιμήσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο Alexpoli.gr