Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: “Αφιερώνω το μετάλλιο στην αδερφή μου”

Στην αδερφή του Μαρία, αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αδερφή του ταξίδεψε στη Βραζιλία με δικά της έξοδα για “να τον καμαρώσει”.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αγωνίστηκε στην κατηγορία “Πεταλούδα” S9 στα 100 μ. Η κούρσα του ήταν δυναμική από την αρχή καθώς δεν έλειψε ούτε για ένα δευτερόλεπτο από την τριάδα.

Στο δεύτερο 50αρι ο Δημοσθένης έβαλε τα δυνατά του και έφτασε πρώτος στον τερματισμό αφήνοντας δεύτερο τον Σορτς που ήταν και ο κάτοχος του προηγούμενου Παραολυμπιακού Ρεκόρ στην κατηγορία.

Το ρεκόρ όμως πλέον ανήκει στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και ο χρόνος που κατέγραψε είναι 59:27. Το ρεκόρ καθιστά τη διάκρισή του ακόμη πιο σημαντική καθώς η πρώτη θέση και η κατοχή του ρεκόρ είναι το ύψιστο επίπεδο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένας αθλητής.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ζει στις Φέρες και ξεκινησε την κολύμβηση πριν από πέντε χρόνια, δηλαδή όταν ήταν 12 ετών. Παρά το γεγονός ότι η πόλη του δεν διέθετε το απαραίτητο προπονητήριο, ο Δημοσθένης αψήφισε την απόσταση των 30 χιλιομέτρων μέχρι την Αλεξανδρούπολη και δεν έχασε καμία προπόνηση.

Η προσπάθεια του αυτή επιβραβεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα του και τον στηρίζουν.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους έκανε αναφορά και ο Δημοσθένης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας:

dmgifΑνυπομονώ να γυρίσω πίσω στους φίλους μου γιατί μου έχουν λείψει αρκετά. Να κερδίσουμε το χαμένο μας χρόνο. Περιμένω το μετάλλιο που κέρδισα απόψε να το δείξω πρώτα στην αδελφή μου και μετά σε όλους όσοι θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κατά την επιστροφή μου

 

Οι φίλοι του πάντως ήδη τον ενημέρωσαν ότι τον περιμένουν με μια φωτογράφια στο Facebook και φόντο την τεράστια σημαία που υψώθηκε στην υδατογέφυρα των Φερών προς τιμήν του και hashtag #Σε_περιμενουμε.

14370039_140504406405059_1825864371935781088_n

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ανήκει στο δυναμικό του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) και η επιτυχία του στο Ρίο ήδη έχει ανοίξει έναν κύκλο συζήτησης τόσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Ελλάδας γενικά, όσο και για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ εν γένει.

Πάντως -κυρίως μέσω του Facebook- ολοένα και περισσότεροι ζητούν να αφιερωθεί στο όνομά του το Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης ή των Φερών, ενώ ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης είναι ο πρώτος Εβρίτης που διακρίνεται σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και ο τρίτος Ολυμπιονίκης του Νομού (μαζί με τον Κώστα Γκατσιούδη και την Πηγή Δεβετζή).

Στους Παραολυμπιακούς του Ρίο συμμετείχε ακόμη ένας Αλεξανδρουπολίτης αθλητής, ο Δημήτρης Καρυπίδης, ο οποίος τελικά κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία του στο αγώνισμα της Κολύμβησης.