Γ. Παυλίδης: “Το φυσικό αέριο είναι το μεγαλύτερο έργο στην ΑΜ-Θ, μετά την Εγνατία Οδό”

Τη διάθεση του φυσικού αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα) προέταξε ως το σημαντικότερο έργο της πρώτης διετίας του, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε χθες (15/9) ο κος Παυλίδης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων της παράταξής του για τη διετία που κλείνει και μεταξύ άλλων είπε ότι η Περιφέρεια διέθεσε 32.000.000 €, ώστε να επενδυθούν τελικά 114.000.000 € μέσω του ΕΣΠΑ για το φυσικό αέριο.

Συνολικά εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό των Εθνικών Πόρων έργα αξίας 110.000.000 € -κάτι που δεν έχει ξαναγίνει- ενώ το φεστιβάλ “Via Egnatia” που εδώ και δύο χρόνια διοργανώνεται στην ΑΜ-Θ, είναι πλέον επιθυμητό και από άλλες Περιφέρειες.

Στα πεπραγμένα της παράταξης του ο κος Παυλίδης συμπεριέλβε την Έκθεση SYNERGIA, την καταπολέμηση των κουνουπιών και σημείωσε ότι στον τομέα του Τουρισμού παρατηρήθηκε σε κάποιες περιοχές άνοδος έως και 15%.

Επεσήμανε τέλος την προσπάθεια που κατέβαλε η Περιφέρεια για την καταπολέμηση της Οζώδους Δερματίτιδας , τη συνεργασία της Περιφέρειας με την ΠΕΔ, την ένταξη των Φιλίππων στα Μνημεία της UNESCO καθώς και τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στα Δασαρχεια και έδωσαν δουλειά σε 1500 άτομα.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τον προγραμματισμό της επόμενης διετίας ο κος Παυλίδης εκτίμησε ότι θα ανέβει η απασχόληση περίπου κατά  3%, μέσα από τις δράσεις των έργων της ΔΕΠΑ, του ΤΑΡ, των Δασαρχείων και τόσων άλλων που υλοποιούν τα έργα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν και πολλά έργα που είναι σε εξέλιξη ή σε διαδικασία ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό φορέα.

Ο Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικα:

giorgos-pavlidisΈχουμε υπερβεί τον εαυτό μας. Κάναμε και κάνουμε ότι μπορούμε. Η Περιφέρειά μας πήρε το δρόμο της, ο οποίος δε γυρίζει πίσω. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την Αντιπολίτευση, τους Δημάρχους, όλους τους τελικούς δικαιούχους. Αυτός ο τόπος είναι δικός μας, θα τον υπερασπιστούμε και θα πολεμήσουμε για την ανάπτυξή του