Αλεξανδρούπολη: Ο υπερβάλλων ζήλος καταλήγει σε σπατάλη νερού στο Πάρκο Ανατολικής Θράκης

Επί περίπου ένα μήνα τώρα οι περιοίκοι του Πάρκου Ανατολικής Θράκης στην Αλεξανδρούπολης γίνονται μάρτυρες μιας κατάστασης που προκαλεί προβληματισμό.

Ο λόγος για το αυτόματο πότισμα του Πάρκου, το οποίο ναι μεν λειτουργεί όλη τη νύχτα προκειμένου να ποτίζονται το γκαζόν και τα δέντρα, ωστόσο από τις φωτογραφίες είναι προφανές ότι κάπου υπάρχει βλάβη και σχηματίζεται ένας πίδακας νερού, που όχι απλά δεν ποτίζει, αλλά σπαταλά και νερό!

Ο πίδακας βρίσκεται στην πλευρά της οδού Μοσχονησίων κοντά στη συμβολή της με την οδό Θερμοπυλών και το νερό του είναι τόσο πολύ που οι κάτοικοι έχουν αντιληφθεί το “πρόβλημα” κυρίως από τα λιμνάζοντα νερά που βρίσκουν νωρίς το πρωί στους δρόμους.

Οι φωτογραφίες του “R” επιβεβαιώνουν το πρόβλημα το οποίο πρέπει άμεσα να διορθωθεί από την Υπηρεσία Πρασίνου ή τη ΔΕΥΑΑ (ή και από μεταξύ τους συνεργασία), καθώς είναι μεν πολύ εκτιμητέα η φροντίδα των Πάρκων, αρκεί όμως να μην καταλήγει σε αλόγιστη σπατάλη ενός τόσο πολύτιμου αγαθού.

Πέρα από το “ηθικό” του ζητήματος ωστόσο, υπάρχει και το πρακτικό του μέρος καθώς τα φρεάτια της οδού Θερμοπυλών είναι βουλωμένα, με αποτέλεσμα τα νερά του Πάρκου να λιμνάζουν εκατέρωθεν του δρόμου, προσελκύοντας έντομα και συσσώρευση ακαθαρσιών.

(πατήστε στις εικόνες για να δείτε το πλήρες μέγεθος)