Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τυχερο του Έβρου για το κλείσιμο του Α/Τ

Σε ώτα μη ακουόντων έφτασε τελικά η διαμαρτυρία των κατοίκων και των φορέων του οικισμού Τυχερό του Δ. Σουφλίου, σχετικά με το αίτημα τους για τη μη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με τον αναδιαρθρωτικό χάρτη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ανακοινώθηκε μέσα στον Αύγουστο προβλέπεται ένας τύπου “Καλλικράτης” και στα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας και αυτός προβλέπει την κατάργηση πολλών κατά τόπους τμημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Τυχερού.

Οι κάτοικοι του οικισμού κοινοποίησαν επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους βουλευτές και τους θεσμικούς του Νομου, ωστόσο, όπως φαίνεται δεν πήραν απάντηση και ως εκ τούτου προβαίνουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα γίνει στον οικισμό την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσαν έχει ως εξής:

Οι πολίτες του πρώην δήμου Τυχερού αγανακτισμένοι με την απόφαση για του κλείσιμο του Α.Τ Τυχερού, και με αίσθημα ανασφάλειας για την μη αστυνόμευση της περιοχής, ή την πλημμελή  από το Α.Τ του Σουφλίου που θα ακολουθήσει , αντιδρούν δυναμικά .

Η συντονιστική επιτροπή των φορέων του Τυχερού τους καλεί όλους, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 14/9/2016 στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Τυχερού.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Α.Τ Τυχερού και θα αναγνωστούν τα ψηφίσματα .

Λέμε ΟΧΙ στην περεταίρω υποβάθμιση του τόπου μας

Το Α.Τ πρέπει να μείνει στο Τυχερό και να αναβαθμιστεί , το κόστος λειτουργίας του είναι πολύ χαμηλό

Το κλείσιμο του δεν θα προσφέρει τίποτα στα δημοσιονομικά , ίσως και να τα επιβαρύνει μάλιστα.

Οι κάτοικοι του πρώην δήμου Τυχερού έχουν δικαίωμα στην ασφαλή  και ειρηνική διαβίωση τους.

Λέμε ΟΧΙ στην ερήμωση της ενδοχώρας του νομού

Οι πολιτικές που  φτιάχνουν μικρές «Αθήνες» στην περιφέρεια πρέπει να σταματήσουν . Η ύπαιθρος πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρξει ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου

Καλούμε τον υπουργό κ. Τόσκα να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση που κλείνει το Α.Τ Τυχερύ

Οι βουλευτές του νομού να καταθέσουν κοινή ερώτηση

Αν δεν γίνει άμεσα η ανάκληση της απόφασης θα προχωρήσουμε και σε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας

                            Η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων του Τυχερού