Βίντεο – σοκ με την κατάρρευση της Χίλαρι Κλίντον

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι «νιώθει θαυμάσια» μετά την αδιαθεσία κι έξαψη που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11/9 στη Νέα Υόρκη, απ’ όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών προέβη στις δηλώσεις αυτές καθώς έφευγε από την οικία της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, όπου μεταφέρθηκε μετά την αναχώρησή της από την τελετή.

Η Χίλαρι Κλίντον αποχώρησε από την εκδήλωση έπειτα από περίπου 90 λεπτά κι ενώ η τελετή βρισκόταν σε εξέλιξη, είπε ο Νικ Μέριλ, ένας εκ των εκπροσώπων τύπου της. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Μόλις η τελετή ξεκίνησε σήμερα στο σημείο που βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών πριν από 15 χρόνια, επικρατούσε ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία ήταν στους 26 βαθμούς κελσίου.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, Τζο Κρόουλεϊ, υποστηρικτής της Κλίντον που ήταν παρών στην τελετή, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι η ατμόσφαιρα ήταν «αποπνικτική» κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αφού αμερικανικά μμε μετέδωσαν ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος ένιωσε αδιαθεσία, οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι να ακολουθούν την πρώην Πρώτη Κυρία στην προεκλογική της εκστρατεία, δεν έλαβαν αμέσως κάποια ενημέρωση από την ομάδα της σχετικά με την υγεία της. Χρειάστηκε να περάσουν 90 λεπτά προτού οι συνεργάτες της εκδώσουν μια ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα εκφράσει αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον και εάν εκείνη έχει τις «αντοχές» για να υπηρετήσει την χώρα της από την θέση της προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σήμερα, που επικαλέστηκε μια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, η Χίλαρι Κλίντον έμοιαζε να είχε υποστεί ένα «επεισόδιο ιατρικής φύσης» τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο βαν για να αποχωρήσει από τον χώρο της τελετής.

Τον Δεκέμβριο του 2012, η Χίλαρι Κλίντον υπέστη διάσειση και λίγο μετά εντοπίστηκε θρόμβος.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γιατρό της τον Ιούλιο, η «υγεία» της πρώην ΥΠΕΞ είναι «εξαιρετική» και εκείνη βρίσκεται «σε καλή φόρμα για να υπηρετήσει» στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε σε προεκλογική της συγκέντρωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Κλίβελαντ, η Χίλαρι Κλίντον άρχισε να βήχει. Η ίδια τότε είχε πει:

«Κάθε φορά που σκέφτομαι τον Τραμπ παθαίνω αλλεργία».

Το σημερινό ωστόσο επεισόδιο πυροδότησε ένα όργιο φημών ιδίως στο συντηρητικό στρατόπεδο με επίκεντρο την υγεία της.

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ άρχισαν να αναρτούν μηνύματα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter

 

 

 

imerisia.gr